Met Matte Smets haalt KRC Genk een derde zomertransfer binnen. De 20-jarige centrale verdediger tekent een contract voor 4 seizoenen in de Cegeka Arena. Van 2010 tot en met 2018 droeg Smets al eens het truitje van KRC Genk als speler op de Jos Vaessen Talent Academy. Nadien trok hij richting Sint-Truiden waar hij in het seizoen 2022-23 doorbrak in de eerste ploeg en vorig seizoen onder de vleugels van Thorsten Fink – als enige speler in de Jupiler Pro League en in de Croky Cup- geen minuut miste.

Intelligentie

Opvallend: in die 3.810 minuten op het veld pakte Smets slechts één gele kaart. “Een bewijs van zijn voetbalintelligentie”, weet Head of Football Dimitri de Condé. “We zijn blij dat we hem hebben kunnen overtuigen om terug te keren naar waar het voor hem allemaal begon. Met zijn flair, spelinzicht en goede lange bal is hij een mooie aanwinst voor onze verdediging”, duidt de Condé de keuze voor Smets.

Smets oogstte afgelopen seizoen lof bij vriend en vijand. Op het Pro League gala voor de profvoetballer van het seizoen werd hij door zijn collega voetballers, zij het met evenveel punten, net na Bilal El Khannouss verkozen als runner-up in de verkiezing van de belofte van het seizoen. Hij zal in de Cegeka Arena aantreden met rugnummer 6.

De Bilzenaar genoot interesse uit binnen- buitenland. De Cegeka Arena wordt uiteindelijk zijn volgende bestemming.

“Ik had van bij het eerste contact een goed gevoel bij KRC Genk dat liet blijken dat ze me absoluut wilden.  Dat en het vertrouwen van de coach deed me kiezen voor Genk waar ik een volgende stap voorwaarts zet in mijn carrière. Ik kijk er enorm naar uit om hier te strijden voor de prijzen. Ik wil STVV en zijn supporters danken voor de mooie afgelopen jaren”, klinkt het bij de nieuwe aanwinst.