zo 02 jun 2024, 13:30
KRC Genk KRC Genk 0 - 1 KAA Gent KAA Gent

Nog één keer all-in. Mits winst tegen AA Gent beloonden we onszelf met opnieuw een Europees avontuur. Door de terugkeer van Cuesta en Sadick koos Olivieri opnieuw voor een driemansdefensie. Kos kreeg opnieuw het vertrouwen op middenveld, samen met Bilal. Zeqiri nam plaats in de spits.

Eerste helft

Met een Europees ticket op het spel, begon de wedstrijd wat behouden en zenuwachtig. Na een handvol minuten werd Roef een eerste keer getest. Galarza nam een afvallend balletje voor zijn rekening, de doelman kon klemmen. Een kwartier later lieten ook de bezoekers een gekadreerde poging noteren. De Sart haalde vanop een afstand de trekker over, Vandevoordt zat er goed bij. Op zijn beurt verstuurde Kayembe wat vinnige voorzetten. Eentje werd, weliswaar vanuit buitenspel, goed gedevieerd door Zeqiri. De andere werd voor de ogen van Hrosovsky opgeruimd door Watanabe. Zo schaars het was aan doelkansen, zo rijkelijk kregen de fans strijd en tierlantijntjes te zien. Kos zette meermaals geelhemden in de wind, en was op slag van rust het dichtst bij het openingsdoelpunt. Mitrovic was het slachtoffer van zijn knappe dribbel, waarna hij het leer met zijn ‘mindere’ rechter overhoeks via Roef tegen de lat schoot. Aan de overkant moest Vandevoordt zich nog één keer onderscheiden op een pegel van Gandelman voor we gingen rusten met een brilscore.

Tweede helft

Dezelfde 22 tenoren begonnen aan het tweede bedrijf, waarin het begin opnieuw op een studieronde leek. Tot op het uur was het wachten op een eerste mogelijkheid. Zeqiri liep in de rug van de Gentse defensie, waarna hij vanuit een schuine hoek richting doel kegelde. Weer hield Roef de bezoekers staande. Dat deze wedstrijd op details besloten zou worden, was duidelijk. Na een snelle vrije trap, kon Hjulsager uithalen van buiten de 16 en liet hij Vandevoordt kansloos. In een poging het tij te keren, bracht Olivieri Tolu tussen de lijnen voor Sadick. Het waren echter de bezoekers die opnieuw een kans konden forceren. Bij een ingestudeerde corner trapte Tissoudali aan de tweede paal hoog over. Wat later volgde een schot van Gandelman naast het doel van Vandevoordt. We bleven op zoek gaan naar de gelijkmaker. McKenzie bereikte Zeqiri in de zestien die recht op de vuisten van Roef besloot. Bonsu Baah kwam vanop de flank naar binnen en viseerde de korte hoek. Zijn pegel eindigde in het zijnet. Op een kopbal van Tolu na konden we Roef niet meer bedreigen. Zo eindigen we de competitie zonder Europees ticket.

 

Domenico Olivieri: "De ontgoocheling is enorm. Vandaag was het eerder een evenwichtige wedstrijd, maar je weet dat je dan altijd moet uitkijken voor een doelpunt. Dit jaar was het een seizoen van net niet, daar moeten we eerlijk over zijn. Een club als KRC Genk moet altijd spelen voor Europees voetbal. De supporters waren altijd daar om ons te steunen, voor hen een dikke pluim."

Opstelling

Vandevoordt, Kayembe, McKenzie, Cuesta, Sadick (’65 Tolu), El Ouahdi, Galarza, Hrosovsky, El Khannouss, Karetsas (’70 Bonsu Baah), Zeqiri ('83 Fadera). 

Doelpunten

'60 0-1 Hjulsager