Komende zondag spelen we nog een allesbepalende wedstrijd tegen AA Gent. In een rechtstreeks duel met de Buffalo’s strijden we voor een plek in de tweede voorronde van de Europe Conference League. Nog voor het doek definitief valt over het seizoen 2024-2025 stonden op maandagavond de jaarlijkse Pro League Awards op het programma. Een jaar geleden werd ‘Magic’ Mike Trésor er door zijn collega’s nog verkozen tot beste speler uit de Jupiler Pro League. Ook dit seizoen plukte KRC Genk maar liefst drie prijzen weg op de het gala georganiseerd door de Pro League.

Nieuwsblad Talent of the season

Na zijn indrukwekkende seizoen 2023-2024, bevestigde Bilal El Khannouss dit seizoen meer dan eens zijn enorme potentieel. Met zijn ongeziene vista en overvloed aan technische bagage was hij ook dit seizoen meer dan eens de metronoom van onze ploeg.  Alle spelers in het profvoetbal konden stemmen en kozen onze Marokkaanse diamant als Nieuwsblad Talent of the season.

Meeste Clean Sheets

Maarten Vandevoordt sluit zijn carrière bij KRC Genk dan weer af met de clean sheets award voor het seizoen 2024-2025. In 40 wedstrijden hield hij dit seizoen 13 keer de 0. Volgend seizoen maakt Maarten zijn langverwachte overstap naar de Duitse topploeg Red Bull Leipzig.

Social Responsibility Project of the season

KRC Genk scoort op het veld en ernaast. Dat bewijst de KRC Genk Foundation al meer 15 jaar lang. Met onze community werking willen we teruggeven aan de maatschappij waar we als club zoveel van krijgen. Zo opende de KRC Genk Foundation een jaar geleden, in samenwerking met de Alzheimer Liga Vlaanderen en vzw Menos, voor de eerste keer de deuren van het KRC jongdementie café. Een plaats waar mensen met jongdementie en hun lotgenoten ongedwongen kunnen samenzijn. Het KRC Genk jongdementie café werd tijdens de jaarlijkse award show van de Pro League verkozen tot Social Responsibility Project of the season. Een motivatie om ook naast het veld het mooie werk van onze KRC Genk Forza Foundation verder te zetten.