Na de thuiszege tegen Antwerp wacht er nog één veldslag in de Champions' Play-offs. Daarvoor trekken onze jongens naar het nostalgische Dudenpark van Union, waar ze de vierde plaats willen veiligstellen. Domenico Olivieri blikt vooruit op de clash.
 
Sleutelen achterin

Tijdens de rust tegen Antwerp, bleef doelpuntenmaker Zeqiri uit voorzorg in de kleedkamer. “Vandaag heeft hij volledig met de groep meegetraind, zijn selectie komt dus niet in het gedrang”, stelde Domenico gerust. “Daarnaast heeft Bangoura een gedeelte meegedaan, maar hij had een beetje last. Aziz heeft wel volledig meegetraind, en kan in aanmerking komen voor een selectie”, vulde hij verder aan. Meer kopzorgen omwille van enkele schorsingen. zo kan Olivieri kan geen beroep doen op Sadick en Cuesta. “Uiteraard zijn het twee centrale verdedigers met heel veel kwaliteit die wegvallen, maar nu is het gewoon aan andere jongens om op te staan.”

Tevreden trainer

Iets waar Kos Karetsas tegen Antwerp een toonvoorbeeld van was. “Kos heeft zijn taak vorige week fantastisch ingevuld, maar als Bilal terugkomt weet je dat hij altijd zal spelen”, klonk het bij Domenico, die trots was op de prestatie van zijn jongens. “We startten goed en speelden een sterke eerste helft, in de tweede helft werden we wat achteruit gedrukt. Bij momenten hebben we de nodige steun gehad van Maarten, die een perfecte wedstrijd keepte. Misschien kwam het door de vermoeidheid, maar het belangrijkste hebben we gedaan: de drie punten thuishouden.”

“Niet te veel rekenen en naar onszelf kijken”

Winnen onze jongens in Union, dan vermijden ze een barrageduel tegen KAA Gent om een Europees ticket. In alle andere scenario’s is het uitkijken naar het resultaat van Cercle, dat stadsgenoot Club Brugge in de ogen kijkt. “Onze jongens weten waarvoor ze spelen”, zei Domenico vastberaden. “Ik vind Union één van de compleetste ploegen. Het is een sterk collectief, dat zowel over gestalte als voetballend vermogen beschikt. Het is altijd een uitdaging om op Union te voetballen, maar ook wij hebben kwaliteiten en moeten er klaar voor zijn. De mindset moet net als anders zijn, namelijk willen winnen. We gaan niet te veel rekenen en naar onszelf kijken, dan zien we wel wat er gebeurt.”

Onze selectie