Na het tweeluik tegen Club Brugge trekken de jongens van Wouter Vrancken opnieuw richting Jan Breydel. Voor speeldag 6 van de Champions’ Play-offs kijken ze, met opgeheven hoofd en een vol uitvak in steun, Cercle Brugge in de ogen. Wouter Vrancken blikte vooruit op het persmoment.
Tolu met de schrik vrij

Na een botsing met Jackers, werd Tolu afgelopen zondag onwel. “Gelukkig verliepen de onderzoeken goed. Op de MRI-scan van dinsdag viel niets te zien”, stelde Wouter Vrancken gerust. “Nadien heeft hij wat rust gekregen en tegen het einde van de week met helm meegetraind. Hij zit dus in de selectie voor morgen”, klonk het vervolg. Kos en Penders zijn opnieuw fit.

Snel de bladzijde omdraaien

Aan overgave en dominantie geen gebrek in de thuiswedstrijd tegen Club Brugge. Toch kantelde de wedstrijd in het voordeel van de bezoekers. “Efficiëntie heeft zowel voorin als achterin het verschil gemaakt”, zag ook onze coach. “Wedstrijden in de Play-offs worden beslist door details, en wij hebben onze momenten niet gepakt. Het jammere is dat het alle drie vermijdbare doelpunten waren. Maar er is geen tijd om bij de vorige wedstrijden stil te blijven staan, want de volgende komt er weer aan. Dat is ook het mooie van de Play-offs. Het zijn altijd matchen op het scherpst van de snee en met hoge intensiteit. Dus je moet heel snel de bladzijde kunnen omdraaien.”

“Deze match is even belangrijk als de wedstrijden ervoor”

In eigen huis vonden onze jongens de ruimtes tegen een fris Cercle, maar zagen ze door een zeldzaam foutje in de defensie de drie punten uit de vingers glippen. “Het zal op zijn minst op die manier terug moeten. We moeten voor hetzelfde Cercle klaar zijn en met dezelfde intensiteit als toen voor de dag komen. Daarnaast moeten we de juiste keuzes maken, en initiatief en verantwoordelijkheid durven nemen”, stelde Wouter, die het een belangrijke affiche vindt. ““Het kan een belangrijke wedstrijd zijn om, mits winst, Cercle op een achterstand te zetten en een goede sprong te maken naar de vierde plaats. Een Europees ticket blijft onze ambitie, dat maakt deze match even belangrijk als de wedstrijden ervoor.”

Selectie