zo 12 nov 2023, 16:00
KRC Genk KRC Genk 3 - 1 OH Leuven OH Leuven

Met OHL kwam de nummer 14 uit de rangschikking op bezoek in de Cegeka Arena. Heynen was opnieuw inzetbaar nadat hij in Boedapest groggy het veld moest verlaten. Galarza vatte post naast hem, Tolu kwam in de spits terecht, Kayembe op de linksachter. McKenzie speelde zijn 100ste wedstrijd in blauw-wit.

Eerste helft

Voor aanvang van zijn honderdste wedstrijd als Genkie werd Mark McKenzie eerst nog gepast in de bloemetjes gezet. Ter ere van onze jubilaris begonnen onze jongens meteen fel aan de partij. In het eerste kwartier zag de Leuvense defensie al sterretjes. Paintsil draaide Miguel helemaal tureluurs op de linkerflank, maar kon net niet besluiten. Wat volgde was een regen van Genkse voorzetten, maar tot vier keer toe konden we Prevot niet verrassen. Aan Leuvense kant kwam er amper tot geen initiatief. De goalie greep elke uittrap aan om tijd te rekken. Daar kwam verandering in halverwege deel één, toen Bonsu over het been van Misao ging. “Die trap ik zelfs met één oog dicht”, dacht onze kapitein. Al had hij vandaag een rebound nodig om het openingsdoelpunt tegen de netten te jagen. Tolu – hardwerkend en goed in elke kaats – kreeg de kans nog om de score te verdubbelen. Met het hoofd dwong hij Prevot tot een ongelofelijke voetveeg. Aan de overkant kwamen de bezoekers niet verder dan een afgeblokt schot van buiten de zestien. Zo gingen we meer dan verdiend met een voorsprong de rust in.

Tweede helft

De bezoekers toonden iets meer initiatief bij de start van de tweede helft, maar tot een uitgespeelde kans leidde dat niet. Na een gezapige aanzet volgde een korte belegering van het Leuvense doel. Maar liefst vier keer kwamen we ei zo na tot een tweede doelpunt. Mark – mister 100 – McKenzie kopte een voorzet van Muñoz door tot bij Paintsil die Prevot tot een nieuwe save dwong. Even later opnieuw Paintsil met het hoofd. Prevot geklopt, maar deze keer keerde Joren Dom de bal van de lijn. Galarza lanceerde Muñoz vervolgens met een heerlijk tjippertje over de Leuvens verdediging, die laatste besloot in één tijd nipt naast. Geen kans voor Leuven te bespeuren, tot vijf minuten voor tijd. Als een donderslag bij heldere hemel  bracht Braut Brunes de bordjes in evenwicht. Het leidde een dolgek slot in, en een handvol minuten blessuretijd. Tolu legde prima breed tot bij Heynen, onze capi - in zijn nopjes - maakte netjes zijn tweede van de avond. Wat volgde was een feestje op de tribunes, wat nog aangewakkerd werd door Muñoz. Goed gevolgd op een geweerd schot van Paintsil, maakte onze rechtsachter - of moeten we intussen rechtsvoor zeggen? - zijn vierde doelpunt in evenveel wedstrijden. 3-1, boeken toe voor de Leuvenaars en tijd voor een Cristalleke in de fanzone.

‘We hebben een goede week achter de rug, ook qua niveau. Vandaag was het niveau goed. Enkel moeten we veel meer scoren. Leuven scoort aan 100%. Wij moesten eigenlijk twee à drie doelpunten maken voor, en drie na rust. We lieten de kansen liggen om hen te destabiliseren. Wat dan wel helpt is de ongelofelijke steun van het publiek, dat de hele wedstrijd achter ons stond. Dat voelden ook de spelers op het veld’ - Wouter Vrancken

Vandevoordt, Muñoz, Sadick, McKenzie, Kayembe, Galarza, Heynen, El Khannouss (90' Zeqiri), Paintsil, Tolu (90+2' Hrosovsky), Bonsu Baah (70' Sor).

1-0 25' Bryan Heynen
1-1 85' Braut Brunes
2-1 90' Bryan Heynen
3-1 90+5' Daniel Muñoz