wo 01 nov 2023, 16:00
URSL Visé URSL Visé 0 - 4 KRC Genk KRC Genk

Voor onze eerste horde in de Croky Cup trokken onze jongens naar het Stade de la Cite de l’Oie. Daar wachtte een confrontatie tegen USRL Visé, rode lantaarn in eerste nationale. Vrancken gaf eerder al aan te roteren, en hield zich aan zijn belofte. Enkel Galarza, Tolu, Sadick en Kayembe verschenen opnieuw op het wedstrijdblad. 

Eerste helft

Het zwarte truitje, waarmee onze spelers op het veld verschenen, contrasteerde wat met de opgeblinkte en kleurrijke schoenen voor de eerste bekeropdracht. Maar het zag er fris en netjes uit. Net als het voetbal dat in de openingsminuten op de mat verscheen. We monopoliseerden de bal, wat kansen opleverde voor El Hadj en Oyen. Die eerste mikte over het doelhout, die laatste stootte van dichtbij op doelman Cremer. Halsoverkop stond het later ei zo na 1-0 voor de thuisploeg. Saidi kwam oog in oog met Van Crombrugge. Maar die laatste was bij de pinken. Aan de overkant was het wel raak. Oyen – duidelijk in zijn sas – bediende Sor op zijn wenken met een prima balletje tussendoor. Eerst stootte Yira nog op Cremer, in de herneming was het wel raak.

Onder het motto ‘eentje is geentje’ gingen onze jongens op zoek naar de dubbele voorsprong, maar we leerden wel dat Visé gevaarlijk was in de tegenprik. Errahmouni legde na een rush terug tot bij Karraoui, die nipt voorlangs besloot. Het was ook hij die, tien minuten later, Van Crombrugge tot een save dwong. Vanop een afstand duwde onze doelman de kogel met één hand in hoekschop. Voorts in de eerste helft verlengde Kaluanga bijna in eigen doel, na een scherpe voorzet van Oyen. Uiteindelijk zoefde de bal nipt over, zo bleef de voorsprong berperkt tot één doelpunt. 

Tweede helft

Net als in het openingskwartier van deel één, eisten we ook in het tweede deel meteen de bal op. Visé plooide noodgedwongen terug. De tweede helft was nog geen vijf minuten ver of Aziz toonde hoe je een bal in de haak schildert. Cremer stond erbij en keek ernaar. Visé – naar adem happend – zette er aanvallend niet veel meer tegenover. Op een kans voor Saidi na die na een flukse actie op een secure Van Crombrugge mikte.

Contradictorisch aan de regenbui die nadien uit de lucht viel, bleven onze jongens op het veld het mooie weer maken. Netjes, beheerst en geplaatst. Zo schoof Zeqiri – op aangeven van Oyen - het leer een derde maal voorbij Cremer. En dan was de kous nog niet af, want ook Bonsu Baah kwam in het eind van de partij nog tot scoren. Hij toonde nog maar eens dat zijn linker over flink wat poeier beschikt. Eerst naar binnen knijpen om vervolgens de eindscore op het bord te zetten, door het leer loeihard in het hoekje te vlammen. De 800 (!) meegereisde Genkies toverden het bomvolle uitvak, daags na Halloween, om in een heksenketel. Opdracht volbracht, we bekeren verder! 

Opstelling

Van Crombrugge, McKenzie, Sadick, Aziz, Sor (75' Bonsu Baah), Kayembe, El Hadj (75' El Khannouss), Oyen, Galarza (45' Hrosovsky), El Ouahdi en Tolu (75' Zeqiri).

Doelpunten

0-1 18' Sor
0-2 50' Aziz
0-3 81' Zeqiri
0-4 90+1' Bonsu Baah