Nu de heenronde van UEFA Conference League achter ons ligt, ging de focus in de catacomben van de Cegeka Arena meteen opnieuw op de vaderlandse competitie. Zondag trekken Vrancken en zijn jongens richting het Guldensporenstadion in Kortrijk. Wouter Vrancken, had een duidelijke boodschap voor zijn team in aanloop naar de aankomende wedstrijd in en tegen KV Kortrijk. "Mentaliteit en strijdlust zullen de doorslag geven", liet hij optekenen. De grasmat in het Guldensporenstadion staat niet bekend om zijn piekfijne staat. Maar Vrancken ziet dit niet als een uitvlucht. "Het veld is voor beide teams hetzelfde. We moeten ons aanpassen en de omstandigheden gebruiken in ons voordeel."

"We zijn één team"

Onze coach benadrukte het belang van eenheid in zijn team. "We zijn één team, dat voor elkaar door het vuur moet gaan. Iedereen moet zondag zijn verantwoordelijkheid nemen en zijn steentje bijdragen. Enkel met die mentaliteit kunnen we zondag aan het langste eind te trekken."

De kracht van loyaliteit

Afgelopen donderdagavond lieten de supporters in Tribune Zuid de monden in binnen- en buitenland nog openvallen met een immense tifo. De grootste ooit in Genk. De loyaliteit van de fans is niet alleen belangrijk voor de spelers, maar ook voor de coach. "Een waar kippenvelmoment. Het is een geweldig gevoel om te weten dat je gesteund wordt door zoveel mensen. Dat geeft je het vertrouwen om je werk te doen en te blijven vechten, ongeacht de omstandigheden." Vrancken is ervan overtuigd dat de positieve energie van de fans ook zondag een grote rol zal spelen. "We zullen hun steun voelen, ook al kunnen ze er niet allemaal fysiek bij zijn. Die energie zal ons helpen om te vechten en te winnen", verwees Vrancken naar een gekende leuze uit de Genkse tribunes.

Samen naar de overwinning

Ondanks de moeilijke omstandigheden die worden verwacht, is onze coach ervan overtuigd dat onze jongens de drie punten zondag mee terug naar Limburg kunnen nemen. "Aan onze kwaliteiten twijfelt niemand, zondag zal het aankomen op strijdlust en op de wil om te winnen. We zullen bereid moeten zijn om voor elkaar te vechten."

Onze selectie