zo 24 sep 2023, 13:30
KRC Genk KRC Genk 3 - 3 STVV STVV

De slag om Limburg, locatie: onze grond. Veel meer woorden hoeven daar niet aan vuil gemaakt te worden. Aan motivatie geen gebrek. Een imposante corteo met meer dan 1.000 supporters trok in colonne richting het stadion, een uitzinnige massa ontving de spelersbus en een uur voor de wedstrijd zaten al duizenden supporters in het stadion. In vergelijking met onze vorige competitiewedstrijd tegen Union wisselde Vrancken zijn elftal slecht op 1 positie. Arteaga kwam in de plaats van Kayembe.

Eerste helft

Een week lang werd in Limburg vol spanning naar de Limburgse derby toegeleefd. Een indrukwekkende witte muur van supporters ontrolde voorafgaand aan de wedstrijd een prachtige tifo naar beneden. ‘Van onder de grond tot in de hemel, al 35 jaar ons leven’, schitterde in witte drukletters op het blauwe spandoek. Indrukwekkend, maar ook ons hoogtepunt van de eerste helft. Na een evenwichtig wedstrijdbegin werd op het halfuur ons enthousiasme de kop ingedrukt door Koita. De Truiense nummer 7 liet Vandevoordt met zijn linker kansloos. Nog geen vijf minuten later verdrievoudigde de aanvaller van de bezoekers de voorsprong. Eerst met een loeiharde rebound na een afgeblokte vrije trap, een minuut later op aangeven van Hashioka. Aan onze jongens om in de tweede helft beter te doen.

Tweede helft

Hrosovsky en Kayembe vervingen Arteaga en Galarza, Tolu bracht Zeqiri gezelschap in de spits. Bij aanvang van de tweede helft werd van kant gewisseld, maar ook de rollen op het veld draaiden om. Na twee minuten volleyde El Khannouss het leer nog over de kooi van Suzuzi, om een kwartiertje later – beheerst, geplaatst en met precisie - toch de goalie te verschalken met een heerlijke krul in de verste hoek. Ook de wisselspelers lieten meteen van zich horen, met vooral een sterke Hrosovsky in de hoofdrol. In minuut 72 zette hij Tolu met een heerlijk balletje in de rug van de verdediging op weg naar de 2-3. Onze ingevallen spits plakte na een beheerste borstcontrole de aansluitingstreffer tegen de netten.

De supporters vroegen meer. Onze spelers antwoordden, aangevuurd door een vol huis, met een slotoffensief om u tegen te zeggen. Tolu kwam eerst met een kopslag dichtbij de gelijkmaker, maar uiteindelijk was het Paintsil die met de eer ging lopen. Met een voorzetschot bracht de Ghanees ons in minuut 85 op gelijke hoogte. De Cegeka Arena ontplofte. Bilal kwam met een schicht zelfs nog dicht bij de winnende treffer, maar zijn pegel ging net over. Zo houden we na een ware remontada een punt thuis tegen onze buren uit Sint-Truiden. Donderdag trekken we richting Brugge voor de inhaalwedstrijd tegen Club. Forza Racing!

Wouter Vrancken: "We blijven achter met een dubbel gevoel. We hebben het onszelf moeilijk gemaakt in de eerste helft. We speelden te passief. Hierdoor gaven we meer kansen weg en verloren we het overzicht. In de tweede helft zag je dat we meer initiatief toonden en dat de lijnen dichter bij elkaar stonden. Hierdoor kregen we meer kansen. We voelden zelfs dat de overwinning mogelijk was, nu dienen we tevreden te zijn met een gelijkspel."

Opstelling

Vandevoordt, Cuesta, Sadick, Arteaga (’46 Kayembe), Paintsil, Heynen, Muñoz, Oyen (’46 Tolu), Galarza (’46 Hrosovsky), El Khannouss, Zeqiri (70' Bonsu).

Doelpunten

31' 0-1 Koita
36' 0-2 Koita
37' 0-3 Koita
58' 1-3 El Khannouss