zo 20 aug 2023, 16:00
Royal Francs Borains Royal Francs Borains 2 - 5 Jong Genk Jong Genk

Na de knappe zege op de openingsspeeldag tegen SK Beveren gingen de troepen van Jelle Coen vandaag op bezoek bij Francs Borains. Het team uit de Borinage won vorig weekend met 1-3 cijfers op het veld van titelkandidaat Zulte-Waregem. Het beloofde dus geen gemakkelijke wedstrijd te worden voor onze jonkies.

Eerste helft

Jong Genk kwam met dezelfde elf namen als afgelopen weekend aan de aftrap van deze wedstrijd. De toeschouwers kregen een gelijkopgaande eerste helft voorgeschoteld. Beide ploegen speelden niet echt grote kansen bij elkaar. Toch ging Jong Genk met een dubbele voorsprong de kleedkamers opzoeken. Eerst was het Thomas Claes die Jong Genk vlak voor rust op voorsprong bracht. Na een inspanning van Kongolo belandde de bal pardoes in de voeten van Claes, die vanaf 20 meter de bal enig mooi in doel knalde! Iedereen dacht aan een 0-1 ruststand, maar toen kwam Abid met andere plannen. Kamiel Van de Perre stuurde de snelle aanvaller enig mooi de ruimte in en Adnane bleef koelbloedig: 0-2.

Tweede helft

De thuisploeg moest vlak na rust met 10 verder na een terechte tweede gele kaart - na een haakfout op Abid - voor Francotte. Boeken toe, dacht iedereen. Maar even later ging de bal op de stip na handspel van Manguelle. Teddy Chevalier zette de 1-2 op het bord. De thuisploeg zette alles op alles om nog een puntje uit de brand te slepen. Maar het waren onze jonkies die volop profiteerden van de vrijgekomen ruimtes achteraan. Van de Perre, met zijn tweede knappe assist van de middag, zette Kelvin John alleen voor doel die de 1-3 op het bord zette. 10 minuten voor affluiten werd het opnieuw spannend toen Lavie de thuisploeg terugbracht tot 2-3.

Jong Genk vergat in eerste instantie om de wedstrijd helemaal dood te maken. In blessuretijd deed de ingevallen Beniangba de boeken uit de Borinage helemaal dicht. Eerst kopte hij een voorzet van John tegen de netten. Vervolgens deed hij zijn kunstje nog eens over, in spiegelbeeld. De voorzet van Nuozzi verdween opnieuw via zijn hoofd in doel.

Door deze zege komt Jong Genk aan de leiding van het klassement in de Challenger Pro League. Vrijdag komt Club NXT op bezoek. Forza Racing!

Penders – Caicedo, Manguelle, Kongolo (79' Martens), Al Mazyani – Van de Perre, Karetsas (59' Bangoura), Claes (79' Adedeji) – John, Mirisola (59' Beniangba), Abid (90+5' Nuozzi).