zo 20 aug 2023, 16:00
KRC Genk KRC Genk 0 - 0 Charleroi Charleroi

Amper drie dagen na het gelijkspel tegen Olympiakos, kwam Sporting Charleroi op bezoek in de Cegeka Arena. Mits een overwinning tegen de Carolo’s was de competitiestart, na een helse maand augustus, geslaagd. Vrancken wisselde opnieuw enkel pionnen in vergelijking met de wedstrijd van afgelopen donderdag. Sadick kwam centraal achterin in de plaats van McKenzie. Galarza nam centraal de plaats in van Hrošovský. Tolu vatte post op de 9. Sor schoof een plekje op naar rechts. Hij kwam op de flank in de plaats van Paintsil.

Eerste helft

De eerste helft ging goed heen en weer met kansen aan beide kanten. Een sterke Muñoz kwam tot twee keer toe met een ultieme tackle tussen voor de kooi van Vandevoordt. Badji verslikte zich alleen voor onze goalie in een reuzekans nadat Sadick en Cuesta botsten op een hoge bal. De allergrootste kans was er eentje aan de overkant voor blauw wit. Een corner van El Khannouss – bij afwezigheid van Trésor en Hrošovský gepromoveerd tot de man voor de stilstaande fases – belandde via Cuesta aan de tweede paal waar Muñoz na een controle meteen afdrukte. Maar Hervé Koffi hield zijn netten met een ultieme reflex schoon. Zo gingen we rusten met een brilscore.

Tweede helft

Fadera en Sor bleven na de rust in de kleedkamer. Vrancken wilde meer energie en dus kwamen Joske en Bonsu Baah op de flanken postvatten. Dat zorgde meteen voor een energiestoot. Maar de Genkse druk werd pas echt verschroeiend toen op het uur ook Luca Oyen en Hrošovský de moegestreden Tolu en Aziz kwamen vervangen. De Genkse druk nam toe. Maar telkens was er die dekselse Hervé Koffi om de Waalse meubelen te redden. Eerst op een pegel van Kayembe, die mooi werd vrijgespeeld na een aanval via Luca Oyen en Bonsu Baah. Nadien redde hij de meubelen weer toen Bilal Paintsil alleen op doel afstuurde. Ook op een schot van Oyen ging Koffi goed plat. Aangezien de bezoekers aanvallend niets meer lieten zien, bleven we steken op een scoreloos gelijkspel. 

Vrancken had na de wedstrijd vooral lof voor de invallers. “De eerste helft brachten we veel te weinig. De tweede helft hebben de invallers wel de energie gebracht die we tijdens de eerste periode niet brachten. Dat geeft mij vertrouwen voor wat nog komt”, klonk het bij onze coach.

Donderdag rolt de bal opnieuw in de Cegeka Arena. Dan nemen onze jongens het om 20 uur op tegen Adena Demirspor voor een plaats in de UEFA Conference League. Allen op post, Genkies!

Opstelling

Vandevoordt, Kayembe, Sadick, Cuesta, Muñoz, Aziz (’60 Hrošovský), Galarza, El Khannouss, Fadera (’46 Paintsil), Tolu (’60 Luca Oyn), Sor (’46 Bonsu Baah).