za 05 aug 2023, 16:00
KRC Genk KRC Genk 0 - 1 Eupen Eupen

De nederlaag in de Champions League tegen het Zwitserse Servette FC zorgde voor een stevige tik bij de jongens van Wouter Vrancken. Maar tijd om te treuren was er niet. Tegen Eupen moesten ze opnieuw vol aan de bak, wilden ze na twee speeldagen een perfect rapport behouden in de Jupiler Pro League. Vrancken dropte in vergelijking met de midweekwedstrijd van afgelopen woensdag opnieuw zes nieuwe namen. Sadick nam centraal achterin plaats naast McKenzie. Preciado en Arteaga kwamen respectievelijk Muñoz en Kayembe vervangen op de backs. Net als op RWDM nam Sor plaats in de spits en de vinnige Bonsu Baah mocht in eigen huis op de rechterflank zijn competitiedebuut maken. Zij kregen de duidelijke opdracht mee van de coach: meer verantwoordelijkheid tonen in de zone van de waarheid.

Eerste helft

We begonnen dramatisch aan de wedstrijd. Na nog geen minuut spelen dropte Magnée een voorzet vanop rechts in het pak waar Charles-Cook tussen McKenzie en Aziz overhoeks binnenkopte. De vroege achterstand bracht ons niet van de wijs. Vrijwel meteen eisten we het balbezit op. Wat resulteerde in twee goeie kansen. Maar de vrije trap van Trésor miste net was precisie en zowel Sor als Aziz gingen nipt onder de voorzet van Arteaga door. Naarmate de eerste helft vorderde, voerden we de druk op. Op het kwartier rolden Bonsu Baah en Bilal vlotjes enkele Oostkantonners op. Bilal zijn poging spatte uiteen op de verste paal.

Wat later belandde het leer na een vrije trap in de voeten van McKenzie. Zijn schot vond Sadick die ongelukkig in de weg stond. Op slag van rust kon Arteaga na een mooi driehoekje met Sor en Trésor van kortbij aanleggen, maar zijn trap eindigde in het zijnet. Zo was de eerste helft een déjà vu van afgelopen woensdag. Veel balbezit (74%!), veel kansen, maar in zone van de waarheid wilde het niet lukken.

Tweede helft

De tweede helft begon zoals de eerste eindigde. Éénrichtingsverkeer richting het doel van Eupen. Maar net als in de eerste periode waren het de Oostkantonners die ei zo na konden scoren. Balverlies Arteaga dat op links eindigde bij Nuhu en die niet twijfelde, maar Vandevoordt stond pal. Enkele minuten later waren we daar met de reactie. Nurudeen ging goed plat op de kopbal van Sor. Daarna nog een haarfijne voorzet van Trésor, maar Bonsu Baah was te verrast om te koppen. Op het uur dropt Vrancken drie verse krachten op het veld. Sor, Bonsu Baah en Preciado konden gaan rusten. Tolu, Paintsil en Muñoz kwamen in hun plaats. Maar de driedubbele wissel bracht niet meteen de verhoopte kwaliteitsinjectie. Met nog een kwartier op de klok kreeg Tolu dé kans op de gelijkmaker. Maar zijn inzet op de voorzet van Paintsil ging enkele centimeters langs de verkeerde kant van de paal. Nadien volgde nog enkele kleine kansjes, maar te weinig om de muur van Eupen te breken. We verliezen in eigen huis en blijven met een serieuze kater achter. Nu moeten we de rug rechten met oog op de Europese verplaatsing naar Olympiakos komende donderdag.

Doelpunt

2' Regan Charles-Cook

Opstelling

Vandevoordt, Preciado (61' Muñoz), Sadick, McKenzie, Arteaga, Aziz (74' Oyen), Hrošovský (74' Galarza), Bonsu Baah (61' Paintsil), El Khannouss, Trésor, Sor (61' Tolu).

Reactie Wouter Vrancken: 

"Als je zo een kinderlijke goal binnenkrijgt in de beginfase, dan maak je het jezelf heel moeilijk. Je zag dat de teleurstelling bij de bankzitters aanwezig was, maar als ze hun kans krijgen dan moeten ze klaar zijn. Dat was vandaag niet het geval. We toonden zeker energie, maar je hebt killers nodig in en rond de zestien. Wanneer je één op één komt met de doelman, dan moet je gewoon afwerken. Zeker tegen een laag blok. Collectief moet het gewoon beter. Het gebrek aan scherpte is niet mijn grootste zorg, maar wat ik opnieuw wil zien is collectiviteit met oog op onze doelen. Het gaat niet om individuen."