di 25 jul 2023, 20:30
Servette FC Genève Servette FC Genève 1 - 1 KRC Genk KRC Genk
Eindelijk, een weerzien in Europa. Én of we het gemist hebben. Meer dan 700 Genkies maakten de verplaatsing naar Genève vandaag. Fans die - samen met de boven het stadion uitstekende Alpen - getuige waren van een billijk gelijkspel. Wouter Vrancken koos voor onze eerste Europese avond dezelfde elf namen als in de wedstrijd tegen Sporting CP verleden week.

Eerste helft

Geen tijd voor een studieronde in Genève, met twee ploegen die meteen ter zake kwamen. Al na twee minuten was een voorzet van Paintsil net te hard voor een meegereisde Heynen. Even later niet meer in de rol van aangever, toen besloot de Ghanees zelf met een krul over de kooi van Frick. Net voordat de vlag de lucht in ging voor buitenspel.

Een omhaal van Crivelli was na een goede tien minuten het begin van een vloed aan Zwitserse kansen. De grootste was die voor Cognat: de middenvelder besloot vanuit een scherpe hoek op het been van Vandevoordt. Servette zat duidelijk meer in de wedstrijd, maar net toen ze het gevaarlijkst waren, sloeg Tolu toe. Op hoekschop van Hrosovsky stond hij op de juiste plek om fraai binnen te knikken. 0-1! Wat later opnieuw de Zwitsers – ja de wedstrijd golfde snel heen en weer – met schoten van Bédia, Antunes en een afstandskogel van Douline. Die laatste spatte (gelukkig) uiteen op de paal.

Tweede helft

Het lontje ontbrandde onmiddellijk bij aanvang van de tweede helft. Op een lage voorzet mikte Heynen te centraal in de handen van Frick, op aangeven van de pas ingevallen Mike Trésor. 10 minuten later onheil van de thuisploeg: Vandevoordt redde de meubelen toen de weg open lag voor Crivelli. Tot minuut 78 dan toch, want toen stak Rouiller boven de Genkse pionnen uit om een vrije trap van Cognat binnen te koppen. Zuur. Zeker als je weet dat vijf minuten eerder de 0-2 werd afgekeurd voor buitenspel.

Nog in het laatste kwart van de wedstrijd hadden beide ploegen de kans op een doelpunt. Vandevoordt toonde opnieuw zijn klasse op een afgeweken schot van Fofana, Crivelli haalde in het slot een schot van Cuesta van de lijn. Pech, al kwamen we eerder in de wedstrijd ook zelf goed weg. Volgende week woensdag gelukkig opnieuw een onderonsje met de Zwitsers: woensdag om 19.00.

Bedankt aan de meegereisde supporters, jullie waren wederom ge-wel-dig!

"We trekken met een dubbel gevoel Genkwaarts. We brachten vandaag niet de kwaliteit die we normaal hebben in balbezit, tegen een Genève dat met veel power voor de dag kwam."

"Volgende week woensdag hebben we opnieuw een kans. Als je zag hoe geweldig de Genkse fans opnieuw waren op deze Europese verplaatsing, hoop ik volgende week op een volgepakt stadion."