za 15 jul 2023, 12:00
KRC Genk KRC Genk 3 - 3 Zulte Waregem Zulte Waregem
Met een vroeg ontbijt en pittige stageweek in de benen arriveerde onze delegatie opnieuw op Genkse bodem. Klaar voor de eerste thuiswedstrijd van het seizoen in de Cegeka Arena, om te oefenen weliswaar, én zonder fans. In een partij die 120 minuten duurde, was Essevee de antagonist.

Eerste 60’

In minuut één kon de brilscore al bijna van het bord geveegd worden. Een aanval begonnen op links eindigde op rechts: een hard schot van Paintsil landde op de vuisten van Bostyn. Hoewel de West-Vlamingen qua balbezit in het openingskwartier niet het onderspit moesten delven, lagen ze wel onder wat kansen betreft. In minuut 10 stuurde een goed lezende El Hadj Muñoz de zestien in, die de bal op het hoofd van Heynen borstelde. De kopbal stierf op de lat, tevergeefs. De tussenstand bleef uiteindelijk intact tot minuut 18. Paintsil werd – via een subtiel stiftertje van Heynen -  de grote rechthoek ingelanceerd en leverde op maat af tot bij Fadera. Doelkans nummer drie, we weten allemaal hoe het gezegde luidt. 1-0. Sor en Paintsil solliciteerden nog voor doelpunt van het jaar, maar hielden het gespaard voor wanneer er wel volk in de tribune zit.

Opsparen, iets wat Ndour niet deed. Op een venijnige lange bal van Bostyn plakte hij de tegentreffer tegen de netten. Een doelpunt dat snel onschadelijk gemaakt werd door El Hadj. Op assist van Paintsil verschalkte onze middenvelder de Zulte-goalie.

Met een voorsprong de rust in, zou je denken. Maar Ndour wrong zich een tweede keer voorbij Genkse defensie. 2-2, de enkele aanwezigen kregen een doelpuntrijke eerste helft.

Tweede 60’

Tweede helft, 22 nieuwe gezichten op het veld. De eerste goede kans was voor ons. Trésor – die de kapiteinsband droeg na de koffie – bediende Tolu aan de eerste zone. Achter het steunbeen gedevieerd à la Ito, eindigde de bal aan de verkeerde kant van de paal. Zulte was op de counter efficiënter, Diop ging met doelpunt nummer vijf aan de haal. 2-3.

Genkse kansen waren er nadien in overvloed, maar scoren lukte minder vlot dan in de eerste helft. Tolu, Bonsu Baah, Carstensen en Castro poeierden voor een drankpauze op doel, maar troffen niet raak. El Khannouss - pas terug van de Afrika Cup U23  - kreeg ook nog een kwart wedstrijd . Hij kon vanop een afstand kadreren, zo’n vijf minuten voordat een bedrijvige Preciado hetzelfde probeerde, maar de paal trof. Ook de ingekomen goalie mocht dus het engeltje op het doelhout bedanken.

Gretig op zoek naar de gelijkmaker, was het uiteindelijk Tolu die het verschil tenietdeed. Niet achter het steunbeen, gewoon zuiver en hard binnenkant voet. Assist gehandtekend door een dartel dribbelende Bonsu Baah, die met Carstensen de rechterflank opfleurde.

Opstellingen

Eerste helft: Penders, McKenzie, Sadick, Fadera, Heynen, Sor, Hrosovsky, Kayembe, Ait El Hadj, Munoz, Paintsil.

Tweede helft: Leysen, Ouattara, Castro (90’ El Khannouss), Trésor, Carstensen, Oyen, Galarza, Kongolo, Preciado, Bonsu Baah, Tolu.

1-0 18’ Fadera