wo 12 jul 2023, 18:00
PAOK Saloniki PAOK Saloniki 3 - 2 KRC Genk KRC Genk
Halverwege stageweek – en met een stevige training achter de kiezen - werd woensdag een oefenwedstrijd afgewerkt tegen PAOK Saloniki. De tweekoppige adelaar van het Noorden knikte KAA Gent vorig jaar nog uit de 1/8e finale van de Conference League, en moet in dezelfde competitie later deze maand opnieuw aan de bak. Een gewaagde tegenstander, waartegen Vrancken met twee elftallen experimenteerde. Ééntje voor, ééntje na de pauze.

Eerste helft

Met opvallend veel supporters werd om 18.00 uur start gegeven aan de partij. 60/40 zal het ongeveer geweest zijn, de verhouding Genk- vs PAOK-fans. Gelijkaardig aan de proportie balbezit doorheen de wedstrijd.

De eerste grote kans was voor ons. Paintsil – vertrokken vanop zijn geliefkoosde rechterflank - werd gezien en diepgestuurd door El Hadj, maar scoren lukte niet. Bij de Grieken twee minuten later meer geluk. Hrosovsky, even ingezakt om de bal te vragen, werd de bal ontfrutseld. Vervolgens was het Tsingaras die met een schot - ter hoogte halve maantje - PAOK op voorsprong bracht. In minuut 13 stond het plots 0-2. Schwab hobbelde een hoekschop aan de tweede paal voorbij Leysen.

We reageerden even later, maar El Hadj botste voor een 2e keer in het openingskwartier op de vuisten van Kotarski. Ook Tolu – misschien verblind door de twee zwart-witte spandoeken achter doel – mikte wat later naast. Na de eerste 20 minuten waren de kansen spaarzaam. PAOK trok meer in zijn schulp, wij werden uit de tent gelokt maar stootten op een goede organisatie. Uiteindelijk werd een schuiver van Paintsil nog geklemd door Kotarski, een vrije trap van Trésor stierf in de muur. Tijd voor rust.

Tweede helft

Na de koffie een volledig ander elftal bij Genk, doelman incluis. Ook de tijd op het scorebord werd bij aanvang tweede helft gereset, de tussenstand bleef tot minuut 58 wel staan.

Net als in de eerste helft dreigden we als eerst – met een flinke poeier van Preciado dit keer - maar viel het doelpunt aan de andere kant. Doelpunt op naam van Zivkovic. De flankaanvaller, meegesurfd op een snelle aanvalsgolf, hoefde enkel af te ronden. 3-0 intussen, een score die het wedstrijdbeeld niet goed vertaalde. Er kwam verandering in: Castro bracht Kotarski in verlegenheid door hem de bal af te snoepen, via tussenstation Fadera mocht uiteindelijk Sor in een leeg doel afwerken.

Het moment om een elftalwissel door te voeren voor PAOK. Een elftal dat meer de Genkse druk onderging dan er tegen opbokste. Zo stootte Sor op de doelman van de Grieken, werd een schot van Oyen afgeblokt en besloot ook Castro nipt naast. Kansen genoeg, die uiteindelijk toch in een doelpunt resulteerde. Castro, alsnog, werd gevonden door Fadera op tien minuten van het eind. De Argentijn zette met een afgeweken schot de eindscore op het bord. 3-2, al had dat even goed 3-3 kunnen zijn. Verdienstelijke wedstrijd, én zeker tweede helft, na een stevige dag.

Opstellingen

Opstelling eerste helft: Leysen, Carstensen, Sadick, McKenzie, Kayembe, Ouattara, Hrosovsky, Ait El Hadj, Paintsil, Trésor, Arokodare.

Opstelling tweede helft: Penders, Munoz, Cuesta, Kongolo, Preciado, Heynen, Galarza, Castro, Fadera, Oyen, Sor.

1-0 6’ Tsingaras
2-0 12’ Schwab
3-0 54’ Zivkovic