za 08 jul 2023, 11:00
KRC Genk KRC Genk 4 - 0 OH Leuven OH Leuven
Na de zege tegen KVK Tienen werkten de troepen van Wouter Vrancken vandaag hun tweede oefenpartij van de voorbereiding af. Tegenstander? OH Leuven. In een partij die 105 minuten duurde, liet onze coach 23 spelers minuten maken.

Eerste 45’

De wedstrijd begon door de hitte vroeger dan verwacht: 11.00 uur in plaats van 15.00 uur. Geen probleem, onze jongens zetten hun wekker en waren op de afspraak. Al snel werd een afstandsschot van Hrosovsky gekraakt, een poging van Preciado gered. Het merendeel van het spel vond plaats op de helft van de Leuvenaars, voor Cojocaru was het opletten. Vanop rechts anticipeerde hij op een scherpe voorzet van Paintsil, vanaf links kon hij Fadera het scoren beletten.

Na een korte drankpauze halverwege versierden de bezoekers iets meer balbezit, maar een kans bij elkaar knutselen bleef moeilijk. Eerst werd een voorzet van Mendyl weggewerkt door Sadick, nadien geraakte dezelfde flankspeler niet voorbij Preciado. Leysen hoefde de volledige eerste helft geen schot te weren, enkel een doorsteekpas richting Maertens goed te lezen.

Het openingsdoelpunt viel vlak voor rust aan de juiste kant. Genk trof raak, 2 keer zelfs. Fadera werkte een pasje op maat van Castro goed af, Hrosovsky trapte in herneming van een vrije schop voorbij de Leuven-goalie. Met een verdiende 2-0 voorsprong voor KRC Genk gingen beide ploegen afkoeling zoeken in de catacomben.

Minuut 45’ tot 75’

Na de eerste helft mocht een ander elftal aan het zweten beginnen, met uitzondering van Leysen die tussen het doelhout bleef staan. Het werd intussen steeds warmer, ook aan de kooi van OH Leuven: Sor besloot eerst op Cojocaru, Oyen knikte in de herneming de 3-0 wel tegen de touwen. Leuven reageerde luttele minuten later via Thorsteinsson, maar het schot van de IJslander ging voorlangs.

Iets na het uur voerde Leuven een keeperswissel door: ex-Genkie Jackers kwam tussen de palen. Ook hij werd onder vuur genomen – door onder andere Galarza en El Hadj -  maar hield zijn netten tot de laatste pauze schoon.

Minuut 75’ tot 105’

Na een korte pauze konden de spelers aan het laatste halfuur beginnen. Één nieuw gezicht: Bonsu Baah kreeg speeltijd. Hoeveel minuten hij nodig had om zijn eerste doelpunt te maken? Je kan ze op één hand tellen. Na zwak uitvoetballen van de uitploeg toonde hij zijn snelle voetjes en dribbelde hij voorbij Jackers. Ook met het eindsignaal in zicht bepaalde Genk de stand van zaken: een schot van El Hadj werd nog gered, een vrije trap van Heynen zoefde over. Leuven kreeg nog de kans op een eerredder, maar ook Holzhauser kon op vrije trap niets aan de eindscore veranderen: 4-0!

Onze ploeg trekt maandag met een goed gevoel richting stage in Venray (NL).

1-0 39' Fadera
2-0 45' Hrosovsky
3-0 47' Oyen
4-0 81' Bonsu Baah

Opstellingen

Eerste 45’: Leysen, Sadick, Ouattara, Fadera, Castro, Hrosovsky, Muñoz, Paintsil, Kongolo, Preciado, Tolu.

Minuut 45’ tot 75’: Leysen, McKenzie, Sadick, Heynen, Sor, Kayembe, Ait El Hadj, Carstensen, Oyen, Galarza, Van De Perre, Sternberg.

Minuut 75’ tot 105’: Leysen, McKenzie, Van De Perre, Heynen, Sor, Kayembe, Ait El Hadj, Carstensen, Oyen, Galarza, Van De Perre, Bonsu Baah.