KRC Genk heeft haar nieuwe perschef beet: Iben Sempels (30) wordt voortaan Press & Communication Lead bij de competitieleider.

Sempels studeerde journalistiek aan de Artesis Plantijn Hogeschool in Antwerpen waarna hij via enkele omzwervingen in de lokale nieuwsverslaggeving terecht kwam in de politieke communicatiewereld. Sinds 2019 was hij adjunct-woordvoerder op het kabinet van Vlaams minister van Justitie en Handhaving, Omgeving, Energie en Toerisme Zuhal Demir. Na acht jaren pers- & communicatiebeleid in functie van de wetstraat maakt Sempels, met een stevige lading expertise en bagage in een uitdagende context, de transfer naar de Cegeka Arena. 

Vanuit zijn rol zal de nieuwe perschef in eerste instantie nauw samenwerken met de sportieve en algemene leiding van de club wat betreft de pers en media, zowel nationaal als internationaal. Daarnaast zal hij in nauwe samenwerking met de collega’s van het interne Digital Content Agency instaan voor de verdere profilering & positionering van de club.

Je kan dit gerust een droom noemen die voor mij uitkomt”, zegt Sempels. “KRC Genk heeft alles in huis wat een moderne topclub nodig heeft om succesvol te zijn. Wat de club zo mooi maakt is dat het die topsportmentaliteit combineert met mooie familiale waarden. Een club van de mensen en voor de mensen. Vanuit mijn rol als Press & Communication Lead wil ik de doelstellingen in het (inter)nationale medialandschap en de verdere structurele profilering van de club mee helpen realiseren.”, aldus Iben Sempels.