You’ll never walk alone. Weinig andere woorden die zo veel betekenis kennen in het voetbal. Ze uiten, langs een kant, de onvoorwaardelijke clubliefde die leeft onder de supporters. Daarnaast leeft die onvoorwaardelijkheid ook bij de supporters ook onder elkaar. Voetbal gaat niet alleen over het spelletje. Het zijn de kameraden, de vriendschap, de tijd die je samen doorbrengt. Jarenlang deel je elke week in geluk, euforie, soms teleurstelling of boosheid. Je bent er samen, voor mekaar, voor de club. En de club wil er ook zijn voor jou.

Om antwoord te bieden op de toenemende vraag om overleden supporters te herdenken, heeft KRC Genk in DELA een partner gevonden die iedereen de kans geeft om op een unieke manier afscheid te nemen van trouwe KRC Genk supporters, waarmee we samen ongelofelijke, onvergetelijke voetbalmomenten hebben beleefd.  

Dat kan voortaan op volgende manieren:

 • Een KRC Genk-voetbaluitvaart, in het teken van de overleden supporter en zijn liefde voor de club.
 • Een plaatsje op de herdenkingsmuur in het stadion;
 • Een profielpagina op de In Gedachten Facebook-applicatie (te vinden op de KRC Genk Facebook-pagina);
 • Een eerbetoon op de stadionschermen tijdens de eerstvolgende thuiswedstrijd


Een KRC Genk-voetbaluitvaart

Onze partner DELA biedt exclusief een KRC Genk-voetbaluitvaart aan, waarbij het afscheid volledig in het teken staat van de supporter en zijn liefde voor de club.

De overleden supporter wordt geborgen in een kist in de clubkleuren bedrukt met het logo. Elk detail, van rouwkrans tot kaarsen is aangepast. Ook al het drukwerk (rouwbrieven en –prenten) wordt ontworpen in de huisstijl van KRC Genk.

Daarnaast bestaat ook de mogelijkheid om met de kist halt te houden in het stadion, aan de grasmat, voor een laatste afscheidsmoment.

De betrokken familie kan de invulling van de uitvaart zelf bepalen, in samenspraak met de begrafenisondernemer. Voor meer info over de KRC Genk-voetbaluitvaart, verwijzen wij u graag door naar Uitvaartcentrum Remans.


De herdenkingsmuur

In het stadion (exacte plaats?) is een speciale plaats ingericht, waar de namen van overleden supporters vereeuwigd zijn op een herdenkingsmuur.

Het is de ideale plaats om, bijvoorbeeld voor de match, even tijd te nemen om terug te denken aan al die onvergetelijke momenten samen – alleen, met familie, de vrienden van de supportersclub…

Elke trouwe supporter van KRC Genk kan met zijn/haar naam herdacht worden op de muur. Hiervoor vragen wij om binnen 7 dagen na het overlijden een mailtje te sturen naar herdenking@krcgenk.be, met daarin:

 • de volledige naam van de overledene,
 • geboorte- en sterfdatum
 • een foto in goede kwaliteit
 • een scan van het overlijdensdocument als bijlage.

Hiervoor worden geen kosten aangerekend.


De Facebook-applicatie

Via de Facebook-pagina van KRC Genk kan je doorklikken naar de In Gedachten-applicatie van DELA. Daar kan je zelf een profielpagina aanmaken voor een overleden supporter. Op die pagina kan iedereen foto’s en reacties plaatsen, om herinneringen te delen of hun steun te betuigen aan familie en vrienden.


Eerbetoon op de schermen in het stadion

Nu al worden, tijdens de rust, overleden supporters herdacht met hun namen op de scoreborden in het stadion. Die mogelijkheid is er voor iedereen die afscheid heeft moeten nemen van een trouwe medesupporter.

Ook hiervoor vragen wij om binnen 7 dagen na het overlijden een mailtje te sturen naar herdenking@krcgenk.be, met daarin:

 •  de volledige naam van de overledene,
 • geboorte- en sterfdatum
 • een foto in goede kwaliteit
 • een scan van het overlijdensdocument als bijlage.

Alle overlijdensdocumenten zullen gecontroleerd worden op echtheid. Met deze initiatieven willen we onze overleden supporters eren. Het spreekt voor zich dat er geen plaats is voor flauwe grappenmakers. De club vertrouwt er op dat de supporters dit zullen respecteren.